THE RUMOUR SAID FIRE

Efter 3 års pause fra omverden skyder The Rumour Said Fire igen knopper ud i det danske musiklandskab med EP’en Det Nye Forår. De fem sange på udgivelsen er sangskriver og frontfigur Jesper Lidangs første på modersmålet og det folkekære bands første udgivelse siden 2017. Bandet består i dag af Jesper Lidang og Søren Lilholt (guitarist/sanger) og EP’en udgives i samarbejde med Warner Music Denmark.

The Rumour Said Fire brød stort igennem i 2009/2010 med deres debut-ep og især kæmpehittet The Balcony. De lagde karrieren ud som Ugens Uundgåelige på P3, vindere af P3Guld Talentprisen, de spillede Roskilde Festival 2010, kom på forsiden af Gaffa og The Balcony blev en decideret landeplage.

I efteråret '10 udkommer TRSF med debutpladen The Arrogant til 5/6 fra blandt andet Gaffa (+ en forside og stor artikel i bladet) og Politiken, hvor sidstnævnte også laver stort interview. Sentimentally Falling fra The Arrogant udkåres som Ugens Uundgåelige på P3 og Klaus Lynggaard fastslår i sin anmeldelse i Information: “de har med The Arrogant skabt et lille mesterværk”.

Efter tours i ind- og udland udkommer pladen Dead Ends i 2012 til 6/6 og en forside i Soundvenue og ordene “...der må og skal sendes stående ovasion for sangskrivningen”. Berlingske kvitterer med 5/6 og skriver: “Det lyder som årets danske album”. Lyden er ny – bandet har aldrig været bange for at udfordre deres lyttere – hvilket P3 da også belønner med Ugens Uundgåelige til sangen Dead Leaves, der viser en mere rocket side af bandet.

Efter tours i ind- og udland indspiller TRSF i 2015 pladen Crush i det legendariske svenske studie Tambourine Studios. Til bandets store frustration går der 2 år fra indspilningsstart til udgivelse, men slutresultatet er en stærk rockplade, der blandt andet får 5/6 i Berlingske, hvor Pernille Smith skriver: “På deres fremragende nye album gengiver TRSF forelskelsens op- og nedture med brusende omkvæd og angstfulde tekster”. Gaffa kvitterer med 4/6 og ordene: “ilden brænder endnu”, og samme år spiller TRSF igen på Roskilde Festival, hvorefter de tager på tour i ind- og udland.

I kølvandet af den lange proces omkring Crush-pladen forlader trommeslager Christian Rindorf og bassist Kasper Nissen orkestret.