DE UNDERJORDISKE

Fortællingen om De Underjordiskes er en forunderlig, metamorfosisk én. Tre mænd, der knap har optrådt eller spillet musik, starter et band med en afklaret musikalitet. Et par år senere spiller de på Roskilde og udgiver et album, der voldspilles i radioen. De pionerer i dansk syrerock.

Prædikaterne er mange, når man spiller succesfuld, dansksproget musik med psykedeliske tendenser. Forsanger Peter Kure udråbes til Eik Skaløes glemte slægtning, mens De Underjordiske døbes i samme vande som Spids Nøgenhat. Ifølge nogle figurerer selv Peter Belli og C.V. Jørgensen i bandets skabelsesberetning. Men sandheden er mere simpel. For hverken Spids Nøgenhat, C.V. Jørgensen eller Stig Møller har badet i De Underjordiskes inspirationskilder. Deres musikalitet er deres egen, og den, som var til stede helt fra start.

De Underjordiske spiller dansksproget rock n' roll, der sammenfiltrer elementer fra 60’ernes psykedeliske rock og 80’ernes guitarpop. De bygger videre på 00'ernes indietradition og ånder liv i organisk, alternativ rock, som den lyder på dansk i 2015. Sangene pendulerer mellem fængende up- tempo numre, storladne melodier og magien i det repetitive. Teksterne kredser om frigørelse, spiritualitet og kærlighed. De er følelsesbårne og overjordiske, hvilket trækker tråde til 60'ernes og især romantikkens lyriske tradition. 

De to guitarister, brødreparret Kristian og Andreas Bengtsen, startede sammen med forsanger Peter Kure De Underjordiske i sommeren 2012. Et halvt år senere fik de selskab af Christian Skibdal (The Wands) på bas og Thomas Brandt (The Woken Trees) på trommer. I dag er konstellationen lidt anderledes, da Astrid Samuelsen (Deadpan Interference) har samlet bassen op efter Christian Skibdal.

 Gruppen brød for alvor igennem med deres velbesøgte koncert på Roskilde Festival 2015 og med debutalbummet 'Ind I Flammerne', der udkom den 3. september 2015. De har siden været mest- spillede kunstner på P6 Beat i flere måneder og blandt andet optrådt på Eurosonic Festival i Holland og til Steppeulv-prisen 2016. 

De Underjordiskes udgivelser er produceret af med Simon Littauer (Broke, Reptile Youth, Asteroid Galaxy Tour, etc.)

BOOKING KONTAKT

Tom Spray - tom@smashbangpow.dk